DÉL-CIPRUS

CIPRUS REPÜLŐVEL BUDAPESTRŐL - 2017 CIPRUS NYÁR HAMAROSAN!!!- FOLYAMATOS FRISS LAST MINUTE AKCIÓK, ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNYEK! 

 DÉL-CIPRUSI UTAKAT KERESSE UTAZÁS KERESŐNKBEN, MAJD KÉRJE AZ ÖNNEK MEGFELELŐ AJÁNLATOT IRODÁNKTÓL! 

KERESSE IRODÁNKAT E-MAILEN, TELEFONON, VAGY SZEMÉLYESEN! KÉRJEN SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATOT!

IDŐELTOLÓDÁS: Magyarország+ 1 óra.

NYELV: Görög; a turisztikai régiókban főként angol nyelvet használnak.

VALLÁS: A lakosság mintegy 78%-a görögkeleti ortodox, míg 18%-a iszlám. A vallások teljesen elkülönülnek, iszlámok a sziget északi, a keresztény lakosság a déli részre koncentrálódik.

PÉNZNEM: Euró

VÁMSZABÁLYOK: Az Európai Unió területén érvényes szabályok érvényesek.

UTAZÁS: Utasaink Ciprusra charter repülőjárattal utaznak. A repülési idő kb. 2 óra 30 perc. A légitársaság járatainak indulási időpontja változhat. A menetrend változásáért a partnerünk nem vállal felelősséget. A transzferek és programok lebonyolítása légkondicionált autóbuszokkal történik.

ÚTI OKMÁNYOK: Magyar állampolgárok útlevéllel vagy személyi igazolványukkal utazhatnak Ciprusra. Az okmánynak a beutazástól számítva 3 hónapig érvényesnek kell lennie. A ciprusi görög hatóságok megtagadhatják a beutazást azoktól, akiknek útlevelében Ciprusi török határbelépés bélyegzője szerepel. A szállodában néhány napra elkérhetik az útlevelet, személyi igazolványt.

BORRAVALÓ: Az éttermekben a számlán feltüntetik a szervizdíjat, melynek mértéke 10-15%. A taxisoknak 10% körüli összeget illik fizetni borravaló gyanánt.

HELYI SZOKÁSOK ÖLTÖZKÖDÉS: Figyeljünk a mértéktartó öltözködésre ha nyilvános helyre megyünk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illő öltözetet ír elő (férfiaknál hosszú nadrág). Templomok és kolostorok látogatásakor javasolt a térd alá érő szoknya, nadrág és fedett vállak.

ELLÁTÁS: A programban szereplő ellátás minden esetben a szálloda leírásánál szerepel. Az étkezések jellegét (felszolgálás, svédasztalos) mindig az adott szálloda határozza meg. Az étkezésekhez semmilyen ital nem jár, kivétel a reggelihez gyümölcslé, kávé, tea. All inclusive ellátás keretében meghatározott italok térítésmentesen fogyaszthatók.

SZÁLLÁS: Európai színvonalú szállások. Azonos kategórián belül a szállodaváltozás jogát partnerünk fenntartja.

SZOBÁK: A szobák elosztása a szállodák kizárólagos joga. Néhány esetben az egyágyas szoba kisebb lehet a kétágyas szobáknál, míg a háromágyas szobák általában kétágyas szobák pótággyal, ennek értelmében 3 felnőtt számára ezek a szobák olykor szűkösek lehetnek, ezért elsősorban két felnőtt és egy gyermek utazása esetén javasoljuk. A szobákat általában 14.00 órától lehet elfoglalni és legkésőbb 12.00 óráig kell elhagyni. Korábbi érkezés, későbbi indulás esetén csomagjaikat csomagszobában tudják elhelyezni.

EGÉSZSÉGÜGY: Védőoltás nem kötelező. Javasoljuk, hogy utazás előtt mindenképpen kössenek utasbiztosítást. A magánrendelőkben a kezelésért fizetni kell, feltétlenül kérjen számlát, amelyet hazaérkezve a biztosítóhoz benyújthat.

 ÉGHAJLAT: Mediterrán éghajlat a nyári hónapokban a hőmérséklet 32°C – 34°C körüli.

BIZTONSÁG: A bűnözési arány nagyon alacsony, némi elővigyázatossággal elkerülhetjük a kisebb bűncselekményeket.

KÖZLEKEDÉS: A szigeten baloldali közlekedés van érvényben. A biztonsági övek használata kötelező. Az alkoholfogyasztás az autóvezetőknél tilos és szigorúan büntetett. A települések között autóbusszal is utazhatunk, melyeken a viteldíj viszonylag jutányos, de számítsunk rá, hogy mediterrán ország lévén késések előfordulhatnak.

JÁRMŰBÉRLÉS: Nagyobb távolságok megtételére lehetőség van autóbérlésre, az árak a mediterrán országokra jellemzően viszonylag magasak. Csak gyakorlott sofőröknek ajánljuk az autóbérlést, tekintettel arra, hogy a szigeten baloldali közlekedés van, amely fokozott körültekintést igényel a vezetőktől.

ÜNNEPEK: A nyári időszakban elsősorban az ortodox szentek ünnepei fontosak, melyek során a szentek neveit viselő templomokban szentmisét tartanak, majd este táncos vigasságokkal ünnepelnek.

TELEFONÁLÁS: Magyarország száma: 00 36 + körzetszám + hívott szám. Ciprus hívószáma Magyarországról: +357 + hívott szám. Általános segélykérő szám a 112.

ITALOK: A csapvíz iható, de javasoljuk, hogy inkább palackozott vizet fogyasszon. A hőség miatt fontos a folyamatos folyadék utánpótlás, különösen figyeljen gyermekeire, hogy kellő mennyiségű vizet fogyasszanak.

SZIESZTA: mediterrán ország lévén délután 14.00 és 18.00 óra között szieszta időt tartanak. A szupermarketeken kívül az ajándékboltok, irodák ezen időszakban zárva tartanak, viszont 18.00 órától késő estig 22.00 óráig is fogadják a vendégeket.

 

AGIA NAPA:

Larnacától 40 km-re található az egykori halászfalu, mely mára szép nyaralóhellyé fejlődött. Fehérhomokos, kristálytiszta vizu, lassan mélyülő tengerpartja feledhetetlen nyaralást ígér a napfény  "szerelmeseinek". Ideális nyaralóhely, ahonnan megnyugodva és élményekkel feltöltődve térhetünk vissza. A környező falvakban számos kisebb érdekes templom és kápolna található. Agia Napán egész évben a legkülönbözőbb ünnepek sora szórakoztatja a turistákat. Áprilistól szeptemberig minden vasárnap délután tartanak a városban valamilyen rendezvényt, térzene, néptánc, ének szórakoztatja a nézőket a Seferis téren.

LARNACA:

Mivel Larnacában található a sziget legfontosabb nemzetközi légikikötője is, a legtöbb látogató itt kezdi ismerkedését Ciprussal. Az egyik legelső látnivaló egy gyönyörű sóstó, amely a hűvösebb hónapokban kecses flamingók és más vándormadarak csapatainak ad otthont. Larnaca tengerpartja halványan emlékeztet az öreg kontinens némelyik szép promenádjára, jókora pálmafáival és álmosan nyugodt szépségével. Kávéházak és tavernák szegélyezik a tengerpart menti utat, amely népszerű pihenőhely mind a látogatók, mind a ciprióták számára a hosszú, meleg nyári napokon. A közelben fekvő jachtkikötőbe a világ minden részéből érkeznek a hajók és hajósok. A promenád nyugati végében található a 17. századi erőd, amely ma a Larnacai Középkori Múzeumnak ad otthont.

PROTARAS:

Elsősorban hangulatos kis öblei és lassan mélyülő strandjainak köszönhetően tökéletes üdülőhely szinte minden korosztály számára. Számos üzlet, taverna, szórakozóhely és bár található.

Elérhetőségeink:

CÍVIS TOURS Utazási Iroda

4024 Debrecen, Batthyány u.16. 

(az udvarban)

Tel.: (52) 453-430; (30) 812-87-80

E-mail: civistours@civistours.hu

Alapítva: 1990.

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek! * A teljes weboldalra kiterjedően az esetleges feltöltési hibákért, elütésekért felelősséget nem vállalunk.

MKEH: R01197/1999