ALBENA

A Várnától mindössze 35 km-re fekvő Albena a bolgár tengerpart egyik legzöldebb és legnagyobb üdülőközpontja. A 150 m széles és 6 km hosszú gondozott strand, az aranyszínű homokos tengerpart, és a lassan mélyülő tengerfenék, valamint a kellemes nyári hőmérséklet ideális fürdőhellyé varázsolják, ahol minden korosztály, kicsi és nagy jól érzi magát.A felsoroltak miatt Albena üdülőközpontot gyermekes családoknak különösen ajánljuk. Albena – többek között - sok jó szolgáltatást nyújtó All Inclusive és Ultra All inclusive szállodájáról híres, melyekből a bolgár tengerparton itt található a legszélesebb választék. Albena üdülőközpont zárt terület, átmenő forgalom nélkül, ezért olyan mintha egy óriási rendezett parkba csöppentünk volna.

Albena üdülőközpontban a személygépkocsik parkolása kb. 5 Leva/hét/szgk. a szállóvendégek részére, ezt a heti bérletet a szállodák recepcióján válthatják ki.
Érdemes ellátogatni Várnába, Albena buszpályaudvaráról menetrendszerinti buszjáratok közlekednek, melyeknek ára kb. 5 Leva egy irányba, valamint iránytaxikkal is megközelíthető.
A távolabb fekvő all inclusive szálláshelyektől a Fekete-tenger partja kb. 10-15 perc gyalogút, a könnyebb és gyorsabb lejutás érdekében ingyenes buszjáratot vehetnek igénybe. Albena területén belül „dotto kisvonatok” közlekednek, melyek kb. 3 Leva/út áron vehetők igénybe.
A taxik ára Albena üdülőközpontban központilag szabályozottak, a taxiállomásokon, illetve a szállodák előtti taxiparkolóknál feltűntetett egységes árak alapján dolgoznak.
Albena üdülőhelyen belül egységes pénzváltási árfolyam van, legkedvezőbben akkor járunk, ha bankautomatákból veszünk fel pénzt. (automata található a Dobrudja szálló halljában, valamint a Laguna Garden szálloda előtt egy OTP automata).Albena déli részén található a Baltata Nemzeti Park, melyet akár csónakázva is megtekinthetünk a Hotel Gergananál lévő stégről indulva.
Albena üdülőhelyen lehetőség van tenisz, illetve röplabdapálya bérlésre, lovaglásra, wellnessközpont használatára /Hotel Dobrudja és Hotel Flamingo/, mini vidámpark és hüllőpark megtekintésére, gépkocsi, kerékpárkölcsönzésre.
Albena üdülőközpontban utasaink a bolgár konyhán kívül sok különféle (kubai – Havanna étterem, mexikói – TexMex étterem, olasz – T’ amo étterem, reformkonyha - Zöldalma étterem stb.) étterem kínálatából választhatnak. Bárok és éttermek nyitvatartása hosszabbított.
Esti szórakozásra ajánljuk a Gorskije Tzar nevű szórakozóhelyet. Albena üdülőközpontban fogható a Duna TV adása!

Kellemes kirándulás ellátogatni az Albenától kb. 10 km-re lévő Balcsikba, ahová akár kerékpárral is eljuthatunk a főút mellett haladó kerékpárúton, valamint motorcsónakkal Albena strandjáról. Itt található Mária román királyné palotája, valamint gyönyörű, vízesésekkel tarkított botanikus kertje. A hangulatos belvárosában kedvező éttermi árak várják az idelátogatókat.

Albena üdülőközpontban a strandon a nyugágy és a napernyő ingyenes!
2010-től bármely Albena üdülőközpontban lévő szálloda esetén a szabad eszközök függvényében szobánként egy napernyő és két nyugágy ingyenesen jár a strandon. Egy hetes tartózkodás esetén ez akár 21.000 Ft megtakarítást is jelenthet!

ULTRA ALL INCLUSIVE ELLÁTÁS:
Albena üdülőközpontban Bulgáriában elsőként jelentek meg az ultra all inclusive szállodák, ami az all inclusive szállodákhoz képest többletszolgáltatásokat nyújt, pl: a bolgár alkoholos italokon kívül az import italok is ingyenesek.

 

 

Elérhetőségeink:

CÍVIS TOURS Utazási Iroda

4024 Debrecen, Batthyány u.16. 

(az udvarban)

Tel.: (52) 453-430; (30) 812-87-80

E-mail: civistours@civistours.hu

Alapítva: 1990.

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek! * A teljes weboldalra kiterjedően az esetleges feltöltési hibákért, elütésekért felelősséget nem vállalunk.

MKEH: R01197/1999