BULGÁRIA

 

BULGÁRIA 2017-ES ÁRUALAP FOGLALHATÓ IRODÁNKNÁL!!!   

Hasznos információk és tudnivalók Bulgáriáról 

Időeltolódás: +1 óra
Bulgária alapterülete: 110 000 km2
Bulgária lakossága: 8 000 000 fő
Pénznem: bolgár leva (BGN)
1 EURO = kb.1,96 BGN
1 bolgár leva=100 sztotinka

Beutazás feltételei: Bulgária 2007. január 1-je óta az Európai Unió tagja, így magyar állampolgárok esetében érvényes magyar, kártya formátumú személyi igazolvánnyal is beléphetünk az ország területére. Szerbián való áthaladás esetén is a személyi igazolvány vagy útlevél szükség.
Ideiglenes személyi igazolvánnyal nem lehet belépni Bulgáriába.

Pénzváltási lehetőségek: A főbb nemzetközi bankkártyákat a nagyobb bolgár szállodákban, éttermekben és néhány boltban elfogadják. A legelőnyösebb Eurót vinni magunkkal és azt bankban, a szállodák recepcióján átváltják.
Az OTP bank automatáit Bulgáriában is megtalálják!

Tenger és időjárási adatok: Mediterrán jellegű, a magyarországihoz hasonló hőfokkal, kevés csapadékkal, nyáriasan hűvös éjszakákkal. A Fekete-tenger strandjai homokosak, a víz enyhén sós és lassan mélyül. Minden strandon a nyugágy és napernyőhasználat ára kb. 3.5 Euro/eszköz/alkalom. A víz a Földközi-tengernél kétszer kisebb sótartalmú.

Egészségügyi előírások: Csapvíz egész Bulgária területén iható, de ajánlott inkább az ásványvíz fogyasztása. Napszúrás ellen védekezni kell.

Telefon: A magyar GSM előfizetők Bulgáriában három szolgáltató (M-Tel, Vivatel és a GloBul) közül választhatnak. Kihangosító nélkül vezetés közben Bulgáriában sem szabad mobilkészüléket használni. Magyarország hívószáma: 00 36 vagy + 36.

Segélyhívószámok: Rendőrség: 166, mentők 150, tűzoltóság 160. A 112 nemzetközi segélyhívószámot is lehet hívni! A Bolgár Autóklub autómentő telefonszáma: 146.

Biztosítás: Az uniós, EU-111-es kártyát a burgaszi állami kórházban fogadják el és részben ott is fizetős, ezért mindenképp ajánljuk a BBP biztosítás megkötését! Irodáinkban kedvezményesen válthatja meg utazásához.

Árak levában (kb.): 2 fogásos vacsora egy átlagos étteremben 12-15; korsó sör 1,5-2; 2dl üdítő 0,8-1; fagyi 0,6- 1,5; eszpresszó kávé 0,5-0,8; 2l szénsavas üdítő 1,6-2; 1,5l ásványvíz 0,8-1,2, 1 kg gyümölcs 1-2; 1l tej 1; 1kg kenyér 0,8-1.

Néhány jellegzetes nemzeti étel, ital: Tarator leves: frissítő, hideg, kefires-kaprosuborkaleves; Sopszka saláta: fetasajt, uborka,paradicsom, sült paprika; Kjopolo: roston sültpadlizsán fokhagymával és dióval; Kebapcseljutenica szósszal: roston sült darált hús (általában sertés és marhahúsból).A jellegzetes bolgár borokat érdemes megízlelni. Főleg a mediterrán területek vörös borainépszerűek. Jellegzetes vörösbor fajták: Gömza(kadarka), Mavrud. Rakija: bolgár pálinka.


Üzletek és árak: Az üzletek a nyári időszakban a tengerparti településeken akár este 21-22 óráig is nyitva tartanak. Nagyobb városokban hipermarketek is megtalálhatóak (pl. CBA, Billa, Metro), ahol rendkívül kedvező árakon vásárolhatunk. Bulgáriában rendkívül gazdag zöldség és gyümölcs választék fogad minket. Az üzletek árai a Magyarországon megszokottól 30-50%-kal olcsóbbak, és minden kapható. Az üdülőközpontokban az árak enyhén magasabbak, de még így is kedvezőbbek a hazai áraknál.

Borravaló: Elfogadott az összeg 10%-át borravalóként átadni, ha tetszett a szolgáltatás. Ennek érdekében a személyzet mindig törekszik a legtökéletesebb kiszolgálásra.

Tenger és tengerpart: A strandokat finom, aranyszínű homok borítja. A vízben veszélyes ragadozók és állatok nincsenek. Fürdőpapucs használata nem szükséges. A víz lassan mélyül és csak enyhén sós, ezért nem szükséges minden fürdés után zuhanyozni. A strandokon elhelyezett napernyőkért és nyugágyakért minden esetben fizetni kell (kb. 3,5 Euro/eszköz/nap). A vízi sportolási lehetőségek mindenhol adottak (jet-ski, víziejtőernyőzés, banán stb.) A legtöbb strandon vízi-mentőszolgálat működik, 17 óráig vannak szolgálatban.

Viharjelzés: zöld zászló – a fürdőzés megengedett, sárga zászló – fokozott figyelemmel kell a vízben tartózkodni; piros zászló – tilos a fürdőzés.

Szállások: A szálláshelyek nagy többsége teljesen felújított. Kategóriától függetlenül előfordul, hogy a fürdőszobák zuhanyzósak és a vízelvezetés egy központi lefolyóval van megoldva. A jelen katalógusban szereplő szálláshelyek csillagokkal jelzett kategóriája megfelel a Magyarországon hivatalos besorolásnak. Az esetleges „+” a csillagok után a Robinson Tours véleményét tükrözi. A szobabeosztást a szálláshely végzi minden esetben ez érkezés napján felszabaduló szobák függvényében. A szoba elhelyezkedésével kapcsolatos igényeiket szívesen továbbítjuk a szálláshely felé, de azok teljesüléséért garanciát nem vállalunk. A tengerre néző szobák fizikailag néznek a tenger irányába, egyes esetekben előfordulhat, hogy egyes elemek (pl. faágak) részben korlátozzák a panorámát. Néhány szálláshelyen a félpanzió a szálloda töltöttsége alapján svédasztalos vagy menüs. (Ha kevés a vendég a szállodában akkor menüs).

All Inclusive: E szállások esetében az árban benne foglaltatik a teljes ellátás. Ez tartalmazza a svédasztalos reggelit, ebédet, vacsorát. A főétkezések között általában a szálloda bárjai könnyebb ételeket, gyümölcsöket, süteményeket kínálnak. Az ár szintén tartalmazza a térítésmentes italfogyasztást, ami helyi üdítőkre és helyi alkoholos italokra vonatkozik. Az egyes szállodák ezeken a szolgáltatásokon kívül egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is kínálnak az All Inclusive ellátás keretében (pl. gyermek és felnőtt animáció). A szolgáltatásra való jogosultságot az érkezéskor kapott műanyag karkötővel igazolhatjuk. Az ilyen szállodák Albenában a legelterjedtebbek, de megtalálhatók Szt. Konsztantinban, Szveti Vlaszban, Naposparton és Neszebárban is.

Apartmanok: Ha az olcsó éttermek ellenére mégis a főzőcskézést választjuk, akkor legalább az alapanyagot ne cipeljük Magyarországról (kivéve fűszerek). Bulgáriában könnyen és olcsóbban beszerezhetjük a szükséges élelmiszereket.

Telepített idegenvezetők: A partnerünk az üdülőhelyeken saját idegenvezetői, valamint a bolgár partner képviselői révén biztosítja Vendégeinek a jobb tájékozódást és a kirándulások szervezését.

Nemzeti ünnepek: január 1., március 3., május 1., május 24., szeptember 06., december 25-26.

Magyar Köztársaság Nagykövetsége:

1000 Szófia, Szeptember 6. utca 57. Telefon: (+359)-2-963-3143 , (+359)-2-963-1136 Ügyeletes mobilszáma: +359 888 813 080

Utazási módok: Repülővel Debrecenből, Budapestről, Autóbusszal Debrecenből is, Egyénileg.

 

BULGÁRIA 2017 NYÁR - TELJES BOLGÁR KÍNÁLAT IRODÁNKNÁL! 

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ 2016. NOVEMBER 30-IG!!!

-  BULGÁRIA REPÜLŐVEL DEBRECENBŐL, - BULGÁRIA REPÜLŐVEL BUDAPESTRŐL, -BULGÁRIA EGYÉNILEG, - BULGÁRIA AUTÓBUSSZAL DEBRECENBŐL, ILLETVE AZ ORSZÁG 5 KÜLÖNBÖZŐ PONTJÁRÓL! 

2 ÁGYAS SZOBÁKBAN:

DEBRECENBŐL REPÜLŐVEL már 63.700 Ft/fő-től 

BUDAPESTRŐL REPÜLŐVEL már 59.400 Ft/fő-től

AUTÓBUSSZAL DEBRECENBŐL már 43.000 Ft/fő-től

EGYÉNI UTAZÁSSAL már 18.400 Ft/fő-től

4 FŐ ESETÉN 2+2 APARTMANBAN:

DEBRECENBŐL REPÜLŐVEL már 63.700 Ft/fő-től

BUDAPESTRŐL REPÜLŐVEL már 51.900 Ft/fő-től

AUTÓBUSSZAL DEBRECENBŐL már 35.500 Ft/fő-től

EGYÉNILEG már 10.900 Ft/fő-től

AZ AJÁNLAT ÉRVÉNYES 2016.11.30-IG VAGY VISSZAVONÁSIG.

AJÁNDÉK: Minden 2016.12.31-ig beérkezett új és végleges bolgár foglaláshoz szobánként 35.000 Ft értékű utalvány, mely felhasználható a zalakarosi Hotel Venus***-ban vagy a Hotel Aphrodite****-ban.

 

Elérhetőségeink:

CÍVIS TOURS Utazási Iroda

4024 Debrecen, Batthyány u.16. 

(az udvarban)

Tel.: (52) 453-430; (30) 812-87-80

E-mail: civistours@civistours.hu

Alapítva: 1990.

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek! * A teljes weboldalra kiterjedően az esetleges feltöltési hibákért, elütésekért felelősséget nem vállalunk.

MKEH: R01197/1999